vineri, 7 august 2009

Curcan umplut cu ficăţei şi ciuperci


Ingrediente:



- 1 curcan mărişor,

- 2 cepe potrivite,

- pipote, inimi şi ficăţei,

- 400 g ciuperci prospete,

- 1 legatura verdeaţă,

- 3 ouă,

- 4 foi mari de varză murată,

- 3 felii de pâine înmuiate în lapte (fără coajă),

- unt,

- sare,

- piper



Mod de preparare:



Se taie mărunt ciupercile şi ceapa. Se pun în tigaie şi se călesc în ulei până se înmoaie, fără să se prăjească. Se ia de pe foc şi se adaugă ouăle, verdeaţa si pâinea.
Separat se curăţă inimile, ficăţeii şi pipotele se taie şi se călesc. După se amestecă cu amestecul de ciuperci şi ceapă şi se adaugă sare şi piper după gust.

Curcanul se curăţă, se spală şi se fierbe circa 30 de minute. După care se umple cu amestecul preparat şi se coase. Curcanul se frecă cu sare, piper si boia şi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se lasă jumătate de oră timp în care se încălzeşte cuptorul. Se unge cu unt curcanul, se pun peste foile de varză murată şi se dă la cuptor.
Când este aproape gata se dău jos foile de varză şi se mai lasă in cuptor* până se rumeneşte.


* În cuptor se ţine cu foc puternic 30-40 de minute, apoi mediu până se face, daca a fost congelat are termometru care sare dacă e făcut.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu